Standout chocolate


Chuť čokolády rozpráva príbeh o jej pôvode a ľuďoch, ktorí za ňou stoja. Našou filozofiou je používať čo najmenej ingrediencií - len kakaové bôby a trstinový cukor - jednoducho preto, že veríme vo výrobu čokolády, ktorá je čo najvernejšia svojmu pôvodu. Odroda, prostredie rastu a proces po zbere zohrávajú dôležitú úlohu pri vytváraní jedinečného chuťového profilu každého pôvodu. Preto vždy hľadáme pestovateľov, ktorí zdieľajú našu vášeň pre kvalitné kakao a sú hrdí na svoju prácu. Kupujeme kakaové bôby vysokej kvality, preto chceme pri výrobe čokolády čo najviac zachovať individuálny chuťový profil každého pôvodu. Preto pražíme pomaly pri nízkej teplote, aby sa každý pôvod rozvinul svojím jedinečným spôsobom. Dobré praženie rozvinie komplexnosť chutí a zároveň ich udrží v rovnováhe, čím vznikne dlhá a čistá dochuť.
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Malá šarža remeselnej čokolády. Ručná výroba od bôbu po tabuľku. Začneme ručným triedením kakaových bôbov, aby sme sa zbavili všetkých chybných bôbov, ktoré by inak mohli negatívne ovplyvniť chuť. Bôby sa potom pražia v malých dávkach pri nízkej teplote, čo pomáha rozvíjať ich chuť a uvoľňovať šupku z bôbu. Ďalším krokom je rozlúsknutie šupky, jej oddelenie od bôbu a rozomletie na tzv. nibs. Bôby (nibs) sa niekoľko dní pomaly melú pod žulovým kamenným kolesom spolu s trstinovým cukrom. To ďalej pomáha rozvíjať chuť a hodvábne jemnú štruktúru. Potom čokoládu temperujeme, aby sa leskla a pri odlomení kúska pekne zapraskala. Hotová čokoláda sa naleje do foriem, vychladí, stuhne a zabalí. Teraz je čokoláda pripravená na expedíciu! |